Bel-Art Kunstgalerij

++32 (0)473 472 183

FRANCIS VANNERUM EN ROGER VINCKEN STELLEN IN GALERIJ BEL-ART TENTOON

Nieuws Bel-Art

Beide kunstenaars nodigen u vriendelijk uit om  hun tentoonstelling te bezichtigen op zondagen: 4 – 11 – 18 – 25 november van 14 tot 17 uur.

Francis Vannerum toont originele tempera werken op canvas. Zijn figuren symboliseren de uitbeelding van een pose, een emotionele lichaamshouding. De schilderijsneltoets en de kleuren sepia, rood, en zwart versterken de attitude en gevoelens. Aansluitend met zijn tempera werk toont Francis Vannerum ook sculpturaal werk. Zijn ambigu – figuren in terracotta komen ondanks hun kleine schaal krijgshaftig en machtig over. Fysiek gezien zijn het menselijke wezens met een boeiende aankleding, textuur en een glanzende kunstmatige patina.

Roger Vincken creëert sterke figurensamenstellingen met behulp van de abstractieprincipes. Zijn figuratie is niet overdreven geïllustreerd, het is puur verzonnen, uitgevonden en intuïtief met een emotionele inhoud. Roger werkt vanuit het leven en gebruikt soms schetsen en foto’s als referentiemateriaal. Zijn schilderervaring is een totale emissie in een zee van weelderige verf en kleur, die evolueert naar een zinvolle ervaring voor de toeschouwer. Aansluitend met zijn figuratieve werken toont Roger ons nog een aantal geabstraheerde kleinschalige natuurlandschappen. Als natuurliefhebber is de ruimte en kleur in het landschap voor hem uiterst belangrijk.