HOMMAGE AAN 4 PAALSE KUNSTENAARS

Leon Ariën, Ludo Laagland, Staf Beerten en Jan Hoogsteyns zijn als het ware de “Founding Fathers” van de Paalse beeldende kunsten. De schilderijen van Leon Ariën zijn vrij naïef. Verhoudingen zijn meestal ondergeschikt aan het onderwerp. Dat maakt zijn werken humoristisch en van onschatbare heemkundige waarde. Ludo Laagland bracht de Latemse school naar Paal. Zijn werken zijn soms poëtisch, dan weer koos hij het godsdienstige of Vlaamsgezinde als thema. Staf Beerten startte in Latemse traditie, maar hoewel het figuratieve nooit echt verlaten werd, was kleur snel belangrijker. Jan Hoogsteyns is een meester in het weglaten en vereenvoudigen. Mooie, zachte kleuren en sfeer spatten dan ook van zijn werken.  
Staf Beerten
Jan Hoogsteyns
Jan Hoogsteyns
Leon Ariën
Ludo Laagland